בריאות

גם טעים, גם בריא

 מחקרים גילו שענבים מלאים בנוגדי חמצון ובסגולות בריאותיות רבות, הם עשירים בויטמינים ומינרלים, מתאימים לתזונה ים-תיכונית ולמרות שיש בהם הרבה סוכר הם בעלי ערך גליקמי נמוך, הנה כל הסיבות הבריאותיות להכניס ענבים לתפריט.

טיפים בריאותיים לאכילת ענבים

ענבים טובים לבריאות
הם עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ביכולתם לסייע לאיזון לחץ הדם, למניעת מחלות לב וסרטן ולהאטת ההזדקנות.
העדיפו ענבים טריים
הידעתם? שיזרה ירוקה (הענף שמחבר את הענבים) מעידה בדרך כלל על טריותם של הענבים לכן בחרו תמיד את הענבים עם השזרה הירוקה.
אדומים עם עבר ירוק...
הידעתם? כל הענבים מתחילים כירוקים, ענבים מזנים אדומים או שחורים יבשילו בהמשך העונה עד שיגיעו לצבעם המלא
ענבים במקום ממתקים
בחוף הים, בפיקניק או מול הטלוויזיה, העדיפו ענבים על פני ממתקים, הם בריאים יותר ומרעננים יותר.
איך לשמור את הענבים טריים?
שמרו את הענבים במקרר עם השיזרה (הענף שמחבר את הגרגירים) באריזתם המקורית, שטפו אותם רק לפני האכילה.
ענבים אדומים עדיפים על ירוקים
מפני שהם מכילים יותר אנטי-אוקסידנטים, בעיקר קוורציטין (שנמצא גם בבצל ובתה).
ענבים כדאי לאכול עם הקליפה
רוב הסיבים התזונתיים וחלק גדול מנוגדי החמצון הכי חשובים נמצאים בקליפה.
חושבים להתעורר עם כוס קפה?
נסו לשתות כוס מיץ ענבים – היא מרווה, מעוררת והרבה יותר בריאה מקפה.
חושבים להתעורר עם כוס קפה?
נסו לשתות כוס מיץ ענבים – היא מרווה, מעוררת והרבה יותר בריאה מקפה.
קנו ענבים טריים ובשלים
כך תפיקו מהם את שיא ערכם התזונתי, אבל גם כיין או בצימוקים ערכם התזונתי עדיין רב.

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים ל-100 גרם ענבים (בערך כוס ענבים)

קלוריות: 

חלבון: 

שומן: 

פחמימות: 

סיבים תזונתיים: 

סידן: 

ברזל:

מגנזיום:

אשלגן: 

ויטמין C:

69 קלוריות

0.7 גרם

0.15 גרם

15-18 גרם

0.7-0.9 גרם

10 מ"ג

0.36 מ"ג

7 מ"ג

153-191 מ"ג

11 מ"ג

מאמרים על הבריאות שבענבים

יותר ויותר מחקרים רפואיים בשנים האחרונות מצביעים על כך שהענבים לא רק טעימים מאוד – אלא גם עשירים בסגולות בריאותיות וברכיבי תזונה חיוניים לגוף. למה בעצם? מה יש בהם שאין בפירות אחרים?
הנה כמה מהיתרונות התזונתיים שיש בענבים.

תזונה ים תיכונית ידועה בזכות הסגולות הבריאותיות שלה וביתרונות שהיא מספקת לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות, ענבים הם תוספת נפלאה לתפריט שלנו בהיותם מקור טבעי לוויטמינים ולנוגדי חמצון ולכן משתלבים כחטיף או כחלק מארוחה בתזונה ים תיכונית. היתרונות הבריאותיים של ענבים הופכים אותם לבחירה מצוינת כחלק מתזונה ים תיכונית.

נכון שענבים הם פרי מאוד מתוק אבל האם הם באמת אסורים לחולי סוכרת? אולי תופתעו אבל ענבים אינם מעלים את רמת הסוכר בדם באופן משמעותי כיוון שהינם בעלי אינדקס גליקמי נמוך.  

האם בדיאטה נטולת גלוטן אפשר לשלב ענבים? מה היתרונות הבריאותיים של הענבים?  האם חולי סוכרת יכולים לאכול ענבים? איזה ויטמינים יש בענבים? כנסו ותדעו את כל התשובות…

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print
Share on email