קינוחים

ונסה ממאסטר שף

מאפה הפיטייה של ונסה

וונסה אביטן, מתמודדת "מאסטר שף 2019"

החומרים:

מאפה פיטייה צמחוני:

בצק עלים מהיר- מספיק ל-10 פיטייה אישיים.

מוסיפים 200 מל מים + 1/2 כפית מלח ולשים.

מרדדים לצורת ריבוע ומקפלים ל1/3 ואת ה1/3 השני מעל.

מסובבים את הבצק 1/4 סיבוב וחוזרים על הפעולה 3 פעמים.

עוטפים את הבצק  בניילון נצמד ולשמים במקרר למנוחה 30 דקות.

פיטייה תרד וסנט מור:

מטגנים שן שום והצל שאלוט אחד קצוצים במעט חמאה, מוסיפים 1/4 חבילה של תרד ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מניחים בצד שיתקרר.

מרדדים את הבצק שנח במקרר לעובי של 3 מ"מ וחותכים לעיגולים בקוטר של 15ס"מ.

מוסיפים כף של תערובת התרד + פרוסה של גבינת סנט מור + אגוזי מלך קצוצים ולסגור את המאפה בשכבה נוספת של בצק. (אפשר לקשט את הבצק כרצון בעזרת סכין).

מורחים חלמון על המאפים ואופים בתנור 30 דק ב170°.

פיטייה מוצרלה:

טוחנים גס 200 גרם זיתי קלמטה עם שמן זית ושן שום, 2 עלי בזיליקום טרי ופרוסת עגבנייה. מתבלים במלח ופלפל.

שמים ממרח הזיתים במרכז הדיסקית בצק ומעל פרוסת מוצרלה קשה.

לסגור ולאפות באותה דרך שעשינו עם הפטיוויר הראשון.

שיפודי ירקות וענבים:

לחתוך למקלות ארוכים גזר וסלרי בעובי של 1/2 סמ.

על כל מקל שמים אחד אחרי השני- עגבניות שרי, עיגולי מלפפון, ריבועי גמבה, ריבועי שומר, ענבים, עלי בזיליקום, ועלי נענע.

רוטב לשיפודים:

מערבבים 300 גרם גבינה לבנה, בזיליקום, נענע, שמיר קצוצים, 1/2 שן שום מתבלים במלח, צילי גרוסו ומיץ מ- 1/2 לימון.

מגישים את המאפה לצד השיפודים עם קערית מהרוטב.

לצפייה במתכון באתר מאקו

וונסה ממאסטר שף ויניב, כורם של ענבי טלי, בשיחה על אהבה לאוכל, לענבים ולעבודת האדמה.