מתכונים

מתכונים » מתכונים של כורמים

מתכונים של כורמים

ארבעה כורמים ממליצים על מתכונים מממטבחם הפרטי

כבסיס לקוקטייל , על פיצה ואפילו בתוך סלט קינואה: ענבים יכולים להשתלב באוכל ואף לשדרג אותו. אז הנה כמה רעיונות מהכורמים של 'ענבי טלי' שהכניסו את "העבודה שלהם" למטבח…

ענבים הם ללא ספק פרי מנצח בטעם המתוק ובנוחות האכילה, הממתק הטבעי האולטימטיבי של הקיץ, אבל מסתבר שאפשר לעשות איתם הרבה יותר, שילוב שלהם בתוך האוכל יוסיף למאכל מתקתקות מרעננת ומעניינת. אז איך יוצרים מנות מקוריות ומפתיעות עם ענבים? פגשנו כמה מהכורמים של ענבי טלי בתוך המטבח האישי שלהן וגילינו כמה מנות מפתיעות שכדאי לנסות

קוקטייל ענבים

משקה שעושה שמח

מאת: רן נאמן, חקלאי וברמן

קבלו קוקטייל אלכוהולי שירים קצת את האווירה… רן נאמן, כורם עם עבר של עשרים שנות תל אביביות, היה עמוק בסצנת הבארים והמסעדות (אהה וגם במשרד הביטחון), כשהרגיש שהגיע הזמן לקצת שקט ויציבות החליט לחזור הביתה לעבודת האדמה והקים מחדש את המשק המשפחתי.

כדי ליצור קוקטייל מרענן ומשגע, רן ממליץ לשלב את הענבים ביחד עם אניס. "אני  אוהב את השילוב הזה. מבחינתי זה מתאים לאזור הים התיכון, חיבור שפותחת את הנשמה והלב"

החומרים:
חופן ענבים סגולים וירוקים ללא חרצנים
חופן נענע
100 סמ"ק אוזו (כ-2 כוסות אספרסו)
מיץ לימון בכמות של 1 ליים
מי סוכר (לא חובה) – כפית סוכר מומסת ב-50 סמ"ק מים חמים
ג'ינג'ר אייל או מיי טוניק
להגשה – עלה נענע וענבים חצויים בשני צבעים 

אופן ההכנה:
הכניסו לשייקר חופן ענבים סגולים וירוקים וכתשו אותם.
הוסיפו למחית חופן נענע, אוזו, מיץ לימון, ומעט מי סוכר (לא חובה).
כותשים יחד היטב, מנערים ומסננים לתוך כוס מלאה בקוביות קרח.
לסיום ניתן להשלים עם ג'ינג'ר אייל,
להוסיף פנימה כמה ענבים חצויים בשני צבעים בשביל הגיוון והטעם –
והרי לכם מתכון מנצח לקיץ הרותח.

סלט קינואה אדומה עם ירקות וענבים

סלט לבוהריים קייצי

מאת: תמר עזאני, כורמת בענבי טלי

את ההמלצה קיבלנו מתמר עזאני, שמנהלת כבר 4 שנים את המשק המשפחתי, "אחרי 20 שנה בהייטק קצת חששתי לקחת את המשק, אבל מהר מאוד היה לי ברור שאני נהנית מהעבודה, הרגשתי שלמעשה כל החיים שלי הובילו אותי לכאן ועכשיו הגיע הזמן להתחבר לשורשים, תרתי משמע.."

כחלק מאורח החיים המאוזן שאימצה מאז שעזבה את עולם ההייטק, תמר לא מוותרת על סלט קינואה אדומה בשילוב מגוון של ירקות וענבים. "למרות שהבשלן אצלנו בבית הוא דווקא בעלי, אני מאוד אוהבת להכין סלטים, בדגש על הסלט הספציפי הזה, מכיוון שהוא כל כך מרענן וכיפי"

מצרכים:
להכנת הקינואה:
1 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת
3/4 1 כוסות מים
קצת מלח

לסלט:
גמבה, גזר, בצל – קצוצים דק
אשכול ענבים חתוכים 
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון 
3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

את הקינואה מבשלים במים רותחים, ממש כמו אורז. ברגע שהיא נפתחת מוציאים אותה, מסננים מהמים ונותנים לה להתקרר.

מוסיפים איזה ירקות שרוצים – גמבות במגוון צבעים, גזר, בצל סגול, נקטרינה וענבים חתוכים בצבעים שונים.

לתיבול יש להוסיף קצת שמן זית, מלח, פלפל ולימון 

כל מה שנשאר לעשות זה לקבל ים של מחמאות. בתאבון!

פיצה עם גבינת עיזים וענבים

פיצה כזאת לא תמצאו באף מקום

מאת: איתי הדר-הירש, דור שלישי לכורמים ומגדלי צאן

ניסיתם כבר את כל התוספות האפשריות על פיצה? לא טעמתם כלום אם לא ניסיתם לאכול פיצה עם ענבים – תסמכו על איתי הדר-הירש, דור שלישי במשק המשפחתי, הכולל כרמים ורימונים. 

הפיצה המקורית של איתי היא שילוב של ענפי העיסוק של בני המשפחה. "סבא שלי מייצר גבינות עיזים, ואנחנו מאוד אוהבים את השילוב שלהן עם ענבים. גם חמי עוסק רבות בבישול ואפייה, כך שפיצות בטאבון זה משהו שאנחנו ממש מחוברים אליו. את הרעיון של תוספת ענבים לפיצה מצאתי באינסטגרם, והחלטתי להכין את זה בעצמי ולשלב את כל העולמות. 

החומרים:

לבצק
3 כוסות מים פושרים
כף סוכר
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
1 קילו קמח
כף מלח

לרוטב
2 חבילות רסק עגבניות קטן
4-5 כפות שמן זית

לתוספות
כ-100 גר' גבינת עיזים
חופן ענבים ללא חרצנים, חתוכים לפרוסות דקות

הוראות ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים מים, סוכר ושמרים ומניחים לרגע. מוסיפים לקערה שמן, קמח ומלח ומערבבים היטב.

2.  לשים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק לא דביק. מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה למשך כחצי שעה/ שעה.

3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למשטח דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 7 דקות.

5. מוציאים את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), מורחים את רוטב הפיצה, הגבינה והענבים, מפזרים מוצרלה ומחזירים את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה). 
יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.

כריך ענבים, גבינות וזרעי דלעת

סנדוויץ' מעולם אחר

מאת: רועי סלע, חקלאי וטבח

תגידו מה שתגידו – סנדוויץ' מפנק, בכל שעה של היום, תמיד ישאיר אותנו שבעים ומאושרים. אז איך מכינים כריך מפתיע ומפנק עם ענבים? לרועי סלע אשר מתעסק בחקלאות כבר מגיל 14, יש את התשובה בשבילכם. אבל קודם כל – נערוך היכרות:  רועי נשוי פלוס ארבעה ילדים ומגדל שני כלבים. אביו עבד כאגרונום בחברה ידועה ואילו מדי חופש הוא היה מצטרף אליו ועובד איתו. גם אחרי התיכון ואחרי הצבא, הגיע רועי לעבוד עם אביו בחקלאות. לפני שתים עשרה שנים, לאחר כמה שנים בהן טייל בעולם, למד בישול והתעסק במסעדנות, הוא חזר למושב ופתח קייטרינג שסיפק ארוחות לילדים במהלך השבוע, אוכל מוכן לשבת ואפילו אוכל לאירועים. במקביל, לפני עשר שנים התחיל לנהל משק של ענבים ובשנתיים האחרונות, אחרי שנדבק בחיידק הכרם, הוא מכוון את עתידו לשם.

ההמלצה של רועי הוא כריך מגניב שהולך אצלו חזק במשפחה. "את הכריך הזה אפשר לומר שחלמתי בלילה", הוא מספר, "התעוררתי באמצע הלילה עם המתכון הזה ומאז הוא לא נפרד ממני. התחלתי להכין אותו למשפחה והוא הפך לשם דבר אצלנו. עפנו עם זה קדימה והיום זה פתרון כל פעם כשבא לנו להתפנק. כולנו נהיינו מכורים".

את הכריך החלומי של רועי אפשר להכין בעזרת לחמנייה או לחם איכותי, עליו יש למרוח בנדיבות ממרח זרעי דלעת שמכינים במעבד מזון מזרעי דלעת, מלח ושמן זית. לאחר מכן, מוסיפים טבעות גבינת עיזים, ושני חצאים של ענבי סייבל. את כל אלו מכניסים לכמה דקות בתנור, מוסיפים מעל עלי רוקט, סוגרים, מועכים ופשוט נהנים

החומרים:

לחמניה או ג'בטה שווה
ממרח זרעי דלעת (ראו מתכון )
גבינת עיזים שאתם אוהבים (אני מעדיף ברי או  קממבר)
אשכול קטן של ענבי סייבל (או זן אחר, עדיף שחור)
עלי רוקט

 

אופן ההכנה:

חצו את הלחמניה לשניים, פזרו בנדיבות את ממרח זרעי הדלעת (זה ממרח מאוד גרגירי אז הוא פחות נמרח)
הוסיפו את פרוסות הגבינה, נקדו בחצאי ענבים – בהתאם למתיקות שאתם רוצים להוסיף לסנדביץ'
הכניסו את הסנדביץ' לתנור על 180 מע' , לכמה דקות, עד שהגבינה תתרכך והענבים יגירו מעט נוזלים,
הוציאו מהתנור, הוסיפו את עלי הרוקט, תמעכו קצת ותאכלו בהנאה.

לקטגוריות מתכונים אחרות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email