קינוחים

עוגת גבינה וענבי טלי

עוגת גבינה וענבי טלי

אפרת גולדשטיין, ירושלים

החומרים:
2 כוסות ענבי טלי
5 ביצים
3 חבילות גבינה 9%
כוס סוכר
שמנת חמוצה
שמנת מתוקה
4 כפות קמח תופח
שאריות עוגיות או ביסקוויטים שנותרו בבית
אינסטנט פודינג וניל
2 כפות תמצית רום
קינמון
1/3 כוס מיץ ענבי טלי
כוס אגוזים
כוס חלב
תמצית סוכר וניל

אופן ההכנה:
ההכנה של הבסיס:
מרסקים במיקסר את הענבים, האגוזים, שאריות העוגיות והקינמון. את התערובת שוטחים על תבנית אפיה עגולה בקוטר 30 ס"מ ומרטיבים במיץ ענבים.
ההכנה של מלית העוגה:
מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים בעזרת מזלג עם רבע כוס סוכר ומוסיפים את הגבינות, הקמח, השמנת וחצי מהפודינג. את יתרת הסוכר מקציפים עם החלמונים ומוסיפים לבלילה בתנועות עטיפה. שופכים את הבלילה על הבסיס ואופים בחום 180 מעלות. בזמן שהעוגה בתנור מורידים את החום אט-אט לחום 150 מעלות. מוציאים מן התנור לאחר שמכניסים גפרור לעוגה והוא יוצא יבש. מקררים את העוגה, בינתיים מכינים את הקרם.
ההכנה של הקרם:
מקציפים שמנת מתוקה עם פחות מכוס חלב וסוכר וניל ויתרת הפודינג. מקלפים את הכוס הנותרת של הענבים מרסקים ומוסיפים לקצפת. מורחים על העוגה הקרה ומקשטים בחצאי ענבים.