אינדקס גליקמי היא שיטת דירוג מזונות על פי השפעתם על רמות הסוכר בדם. הגורם שקובע את המדד הגליקמי של מזון מסוים הוא המהירות שבה הפחמימות שבו מתעכלות ונספגות בגוף. ככל שהן מתעכלות ונספגות מהר יותר במעי הדק, רמות הסוכר בדם עולות במידה רבה ומהירה יותר והמדד הגליקמי של מזונות אלה גבוה יותר. הדירוג הוא בסולם 0-100 כאשר 100 זהו ציון לגלוקוז הטהור שנספג לדם באופן מיידי ומעלה את הסוכר בדם בהתאם.
ציון האינדקס הגליקמי:
מדד נמוך: מדד גליקמי נמוך מ-55
מדד בינוני: מדד גליקמי בין 55 ל-69
מדד גבוה: מדד גליקמי גבוה מ-70
***אם כן, מה האינדקס הגליקמי של ענבים?
53- בטווח הנמוך ולכן למרות שהענבים נחשבים לפרי מתוק הם אינם מעלים בצורה משמעותית את הסוכר בדם.