דגים

פילה סלמון ברוטב ענבים ושמפניה

פילה סלמון ברוטב ענבים ושמפניה

השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
הענבים מתקרמלים במחבת ויחד עם השמפניה והבלסמי נוצר מצע מרשים ומפרגן לדג הסלמון

החומרים:
2 יח' פילה סלמון נקי מעצמות במשקל של 240 גרם
חצי כוס ענבים (מומלץ שחורים, ללא חרצנים)
כוס שמפנייה או קאווה
2 כפות חומץ בלסמי ממודנה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ענף מרווה
100 גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה או 2 כפות חמאה

אופן ההכנה:
מתבלים את הדגים, מחממים מחבת עם חמאה ומניחים את הדגים עם הצד של העור כלפי מעלה, מטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד, מוסיפים את הענבים למשך עוד כ-2 דקות, מוסיפים את המרווה והשמפניה או הקאווה, מצמצמים את הרוטב, מוסיפים את השמנת או החמאה, טועמים ומשפרים את הטעם בהתאם לצורך. בצלחת מעט עמוקה מניחים את הסלמון ומעל בוזקים את הרוטב והענבים.