קינוחים

מתכונים » קינוחים » עוגת הענבים הקייצית של יותם

סורבה ענבים ענבי טלי

סורבה ענבים

גלידת סורבה ענבים טעים ומרענן בלי מכונת גלידה

מאת: רחלי קרוט מתוך הבלוג "קרוטיט"

החומרים:
500-600 גרם ענבים (אני השתמשתי בזן פליים האדום אבל אפשר גם)
1 כוס מים מינרלים
1/3 כוס ליקר דובדבנים
(או אלכוהול אחר שאוהבים – הסבר בהערות למטה)

אופן ההכנה:
מפרידים את הענבים מהענפים ושוטפים היטב. מעבירים לשקית ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות או למשך הלילה. ואגב, מושלם לאכול אותם ככה קפואים כמו גלידוניות.
מכניסים את הענבים למעבד מזון חזק ביחד עם מים וליקר ומערבלים היטב עד שנוצר מרקם חלק. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות של קליפה, זה ממש לא מורגש ואפילו מוסיף.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להקפאה מוחלטת. שזה אומר לפחות 4-3 שעות. וזהו! זה מוכן.
יוצרים כדורים עם כף גלידה. אם הגלידה יצאה הרגע מהמקפיא אפשר לחמם מעט את הכף של הגלידה עם מים רותחים, אם מחכים 3-2 דקות אפשר גם בלי לחמם.
– אלכוהול: עדיף להשתמש באלכוהול מתוק (ליקרים למשל) אבל אפשר גם וודקה, קמפרי וכדומה. לדעתי ליקר דובדבנים הכי מוצלח.
– לקבלת גלידה שמנתית מתוקה טוחנים 500-600 גרם ענבים קפואים ביחד עם קופסת שימורים קטנה של חלב מרוכז ומעבירים למקפיא.