סלטים

סלטים תמונה ראשית ענבי טלי

סלט קינואה, ענבים, קשיו ונענע

שף עז תלם, מתוך הבלוג "the kitchen coach"
3-4 מנות, טבעוני/פרווה

מצרכים:
להכנת הקינואה:
1 כוס קינואה לבנה, שטופה היטב ומסוננת
1/2 1 כוסות מים
קורט מלח

לסלט:
1 אשכול (או יותר) ענבים שאוהבים (אני השתמשתי בענבים שחורים מזן סייבל), מופרדים מהשזרה*
עלים מ-1/3 צרור נענע, קצוצים דק (אפשר גם פטרוזיליה, כוסברה או בצל ירוק)
1/2 בצל סגול קטן
חופן אגוזי קשיו, קלויים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)
3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
הקינואה:
שמים את הקינואה בסיר, מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 14-16 דקות, עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים והתרככה.
מכבים את האש ומשהים 15 דקות.
מערבבים מעט עם מזלג והקינואה מוכנה לשימוש.

הסלט:
חוצים את הענבים לאורך בעזרת סכין, חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים היטב את עלי הנענע וקוצצים גס את אגוזי הקשיו.
בקערה מערבבים את הקינואה המוכנה עם הענבים, הנענע הקצוצה, והאגוזים.
מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
ניתן להכין יום מראש.

טיפ:
אם משתמשים בקינואה אדומה, שמים 3/4 1 כוסות מים ומבשלים באותו אופן. אפשר גם לערבב סוגי קינואה שונים.