הענבים

תולדות ענבי המאכל

" האהבה הגדולה לאכילת ענבים לא התחילה היום. אפילו לא במאה האחרונה או במילניום שעבר. למעשה, האדם הקדמון ששוטט בארץ נהג לאכול מענבי גפן הבר כפי שמעידים שרידי גרעיני גפן שנחשפו בחפירות בישובי ארעי וקבע מתקופת האבן. גפן הבר, המצויה כיום רק בשמורת הדן, פינתה את מקומה לגפן התרבותית שבויתה מגפן הבר בצפון מזרח אגן הסהר הפורה. עדות עמומה לכך נמצאת בסיפור כרם נח שליד הר האררט: "ויחל נח איש האדמה וייטע כרם..." (בראשית, ט', כ')."

פרופסור עמוס הדס, מחבר הספר 'הגפן והיין בארכיאולוגיה של ארץ ישראל'

לא מתפשרים על איכות

בכל שלב – החל בגידול הענבים, דרך האריזה שלהם ועד לביס הראשון – מקפידים על האיכות והטעמים הייחודים של ענבי טלי. כל משטח של אריזות ענבים עובר בדיקה ובקרת איכות ממוחשבת, בסטנדרטים הגבוהים ביותר הקיימים בעולם על מנת להבטיח שהענבים המגיעים ללקוח יהיו האיכותיים ביותר.

אחד מגורמי ההצלחה טמון בהבנה שכדאי לחלוק את את הידע ולשתף פעולה עם שאר החקלאים במושב, ובהחלט אספנו ידע! חממות ובתי רשת, פרומון סינתטי לבלבול עש האשכול, לכידה המונית של זבובי הפירות ועוד, לא תאמינו איזו טכנולוגיה מתקדמת מעורבת בגידול ענבי טלי

 

כמשווקים בינלאומיים, אנו נדרשים לעמוד בתקנים המחמירים ביותר, גם לייצוא הענבים וגם לשוק המקומי, ענבי טלי מוסמכים למספר תקנים המבוקרים מדי שנה על ידי המכון לבקרה ואיכות – IQC.

אנו בענבי טלי מחויבים לקהל הצרכנים הדתיים ושומרי הכשרות ולפיכך אנו מעסיקים משגיח כשרות צמוד שמפקח על כל תהליכי הנטיעה, הגידול והבציר ולבסוף מעניק את חותמת הכשרות לפני יציאת הענבים אל השווקים.

פיתוח ואיקלום זנים

בחלקת הזנים של ענבי טלי נבחנים מדי שנה זנים חדשים שפותחו במכון וולקני או בתוכניות השבחת זנים מהעולם. 
לענבי טלי כ-10 זנים ייחודים של ענבי מאכל המשווקים באופן בלעדי.

פירות וירקות נוספים

תחת המותג "טלי" משווקים פירות וירקות נוספים, כגון ירקות עלים, פלפלים, עגבניות שרי, נקטרינות, אפרסקים, גויאבות ועוד. גם פירות וירקות אלו נבדקים באופן רציף כדי לשמור על איכות המותג.

זני הענבים שלנו

כ-30 זני ענבים גדלים בכרמים של ענבי טלי, רובם הגדול ללא חרצנים. זני הענבים שונים אחד מהשני במובנים רבים כמו צבע, צורה, טעם ומועדי ההבשלה, במדריך הזהב שלפניכם תוכלו לראות את זני הענבים הפופולריים, אם תכנסו לדף זני הענבים תוכלו לראות מידע נוסף על כל אחד מהצבעים וכן מידע ספציפי על כל זן של ענבים.

בקטגוריית הענבים הירוקים נמצא ספקטרום רחב של טעמים: מענבים בעלי טעם חמצמץ עד לענבים בעלי טעם מתוק מאוד (תלוי בזן). ענבים ירוקים מכילים את החומר לוטאין אשר מהווה את נוגד החמצון העיקרי בעין. 

בקליפת הענבים האדומים מצוי נוגד חמצון בשם "רסברטרול" אשר מסייע בהפחתת לחץ דם ומגן על העור מפני קרני השמש ומכאן שגם מסייע במניעת סרטן העור.

מכל מיצי הפירות, מיץ המופק מענבים סגולים מכיל את כמות ומגוון הפוליפנולים ונוגדי החמצן הגבוהים ביותר!
הענבים הסגולים הינם היעילים ביותר נגד מחלות לב וסרטן.