עוף ובשר

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

יונית צוקרמן,

מתוך הבלוג "מלכת המטבח"

החומרים:
אשכול אחד של ענבי טלי מכל צבע- ירוק אדום ושחור.
750 גרם כבד
6 בצלים גדולים
מלח פלפל פפריקה סוכר כורכום.

אופן ההכנה:
מנקים את הכבד אחד אחד מכל השאריות שיש עליו. (לא לקחת ולשפוך מהקצביה, לפעמיים יש כיס מרה שהקצב לא מוריד, זה מר ומגעיל) להניח ברשת ולא לשכוח לשים תבנית מתחת לכל הדם שיטפטף

מטעמי כשרות קודם צולים את הכבד 250 מעלות גריל טורבו 6-8 דקות.
פורסים את הבצל ומקרמלים אותו עם 2 כפות סוכר, עד שהוא מקבל צבע זהוב יפה.
חוצים את הענבים ומוסיפים לבצל לכ-5 דקות, לקבלת ארומה וטעם עדין.

במחבת אחר שמים כף שמן שופכים מהנוזלים של הבצל והענבים, מוסיפים את הכבד הצלוי מפזרים מעל מלח, פלפל, חצי כף פפריקה, רבע כפית כורכום, שליש כפית אגוז מוסקט. מערבבים ע"י הקפצה את התבלינים. למה? כי כבד זה דבר עדין וערבוב רגיל ישבור אותו.

מעבירים את הכבד למחבת עם הבצל והענבים, מקפיצים ומערבבים שוב בזהירות.
אפשר להגיש על מצע פירה, על קונכיה של בצק עלים או בשקיק פילו….